L'oratge a Algemesí

Maristes tria al Superior General i al Consell per als pròxims 8 anys

Un total de sis consellers s'uneixen al nou Superior General, Ernesto Sánchez, i al nou Vicari General, Luis Carlos Gutiérrez per a guiar el futur de la institució
Algemesiweb | 12/10/2017

El XXII Capítol General ha triat en aquests últims dies al nou Superior General de la Institució dels Germans Maristes de l'Ensenyament, institució que té una arrelada tradició de més de 100 anys a Algemesí. Així el germà marista Ernesto Sánchez Barba, de Mèxic, i el nou Vicari General, el germà Luis Carlos Gutiérrez Blanco, seran els que guiaran esta institució els pròxims anys.

Al costat d'ells, s'ha triat al Consell General al complet, amb un total de sis consellers: els germans Ben Consigli (Estats Units), João Carlos do Prado (Brasil Centre-Sud), Josep María Sotera (L’Hermitage), Kenneth Charles McDonald (Austràlia), Óscar Martín (Compostela) i Sylvain Ramandimbiarisoa (Madagascar).

Maristes tria al Superior General i al Consell per als pròxims 8 anys 

El nou Superior General substitueix a al germà Emili Turú i guiarà -al costat de la resta de l'equip- a l'Institut els pròxims 8 anys. El germà Sánchez Barba s'ha mostrat molt agraït per tenir l'oportunitat de donar aquest servei al món marista i ha transmès que tots, germans i laics, som "partícips" en el món perquè estem cridats a ser part activa, des de la realitat de cadascun, per a seguir fent realitat el somni de Sant Marcelino.

Els integrants del Consell han sigut seleccionats pels Germans Capitulessis tenint en compte criteris com que siguen representants de la diversitat cultural present en l'Institut; que compten amb la disposició per a treballar per a una família global; que atresoren experiència, habilitat i competència, a més de capacitat de lideratge i d'escolta per a acompanyar, de la millor manera possible, a les persones i les comunitats.

Ara, amb el nomenament de la resta d'integrants del Consell General, queda conformat tot un equip de treball encarregat de dirigir la continuïtat d'acció i de projectes que reflectisquen la missió, la visió i els valors de l'Institut dels Germans Maristes de l'Ensenyament repartits per tot el món.

En aquest sentit, el Germà Provincial de Maristas Mediterrània, Juan Carlos Forts, present en el Capítol General, valora molt positivament l'elecció del nou Superior General -a més d'agrair i reconèixer el treball del sortint- i de la resta del Consell General, al que desitja el major discerniment possible per a orientar adequadament el camí de la institució marista a tot el món.

Forts destaca també la proximitat amb la qual, des d'Espanya i, en concret, des de la Província Marista (Extremadura, Andalusia, Murcia i C. Valenciana) s'està vivint el desenvolupament del Capítol General a través de les xarxes socials.

El XXII Capítol General dels Germans s'està realitzant en Rionegro (Colòmbia). És la primera vegada en la història de l'Institut que es realitza fora de la Casa General, a Roma. El Consell General va fer aquesta elecció per a expressar, amb un gest concret, el desig de l'Institut d'acollir la invitació del Papa Francisco per a eixir a les perifèries del món. De fet, el missatge que eixirà del Capítol emfatitzarà la necessitat de l'Institut de deixar les "zones de confort" i crear un nou paradigma en relació al que Déu demana ser i fer als Maristas de Champagnat.

Els 79 capitulessis representen a prop de 3.000 germans presents en 81 països. Des de fa diversos anys, també els laics se senten anomenats a viure el Carisma de *Champagnat i comparteixen amb els Germans, la vida i missió. Com en altres Capítols, vuit laics han participat en l'assemblea capitular a Colòmbia juntament amb els Germans.

En tots aquests dies, els Germans Maristas han viscut moments profètics que, sens dubte, condicionaran el pròxim mandat del govern general: trobada amb persones marginades en les perifèries de Medellín; un dia sencer d'escolta dels joves de Veneçuela, Colòmbia i Equador; la presència dels laics amb el seu protagonisme en les reflexions, subratllant la presència femenina i conduint algunes assemblees capitulessis; la participació en la campanya d'acolliment de Càrites... El capítol dels Germans Maristas conclou el pròxim 20 d'octubre.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats