L'oratge a Algemesí

Al voltant de 700.000 persones pateix diabetis a la Comunitat Valenciana

L'Organització Mundial de la Salut ha declarat el dia 14 de novembre com a Dia Mundial contra la Diabetis, enguany centrat en la dona amb el lema 'El nostre dret a un futur sa'
Algemesiweb | 12/11/2017

La diabetis mellitus tipus 2 és un greu problema de salut crònic de magnitud mundial amb el qual viuen més de 199 milions de dones actualment, però que en menys de 25 anys s'estima que seran més de 300 milions.

A la Comunitat Valenciana quasi 400.000 habitants tenen diabetis, la qual cosa representa a quasi el 8% de la població, dels quals més de 180.000 són dones. No obstant açò, s'estima que fins al 14% de la població pateix diabetis, és a dir, el 6% desconeix que la té pel que la xifra total seria d'al voltant de 700.000 persones.

Al voltant de 700.000 persones pateix diabetis a la Comunitat Valenciana 

L'excés de pes és un factor clau per a desenvolupar diabetis tipus 2 i està present en el 90% de les dones amb diabetis de la Comunitat Valenciana des d'edats primerenques. En concret, en el grup de dones amb diabetis tipus 2 d'entre 30 i 40 anys, més de dos terços tenen obesitat i el 20% sobrepès.

La prevenció de la diabetis és possible amb una alimentació saludable, la pràctica d'activitat física amb regularitat i evitant o controlant l'excés de pes. Quant a la diabetis tipus 1, que no es pot prevenir, a la Comunitat són més de 15.000 les persones afectades, 1.200 d'elles menors d'edat i el 45,2% dels casos són xiquetes i dones.

La diabetis mellitus en la seua evolució pot desenvolupar complicacions agudes per descompensació glucémica i complicacions cròniques severes en diversos òrgans, de les quals per les seues conseqüències destaquen les oculars, renals, cardiovasculars, cerebrovasculares, amputacions en les extremitats inferiors i mortalitat precoç, la prevenció, el diagnòstic i l'adequat tractament poden evitar les conseqüències de la diabetis.

Estratègia de diabetis de la Comunitat Valenciana 2017-2020

La Generalitat està compromesa en la lluita contra la diabetis i treballa amb l'objectiu de reduir els casos de diabetis, evitar complicacions i reduir la càrrega de la malaltia.

Per a açò ha dissenyat l'Estratègia de diabetis dels pròxims anys, amb el consens dels professionals sanitaris i representants de les associacions de persones amb diabetis.

En aquesta Estratègia s'ha considerat a la persona no solament com a pacient, sinó també les seues necessitats en la vida diària, la qual cosa implica la col·laboració intersectorial entre onsellerias i institucions, com els ajuntaments.

Així, es va a actuar sobre la prevenció, el diagnòstic precoç, l'educació terapèutica per a empoderar a les persones, l'atenció sanitària basada en processos assistencials per a garantir una assistència integral i integrada de qualitat i garant de l'equitat. També es va a prioritzar l'atenció a la dona en l'etapa de la gestació.

Una altra línia estratègica pretén abordar la innovació a través de les noves tecnologies i facilitar l'accés a les teràpies o productes sanitaris, tal com s'ha aconseguit en el finançament dels monitors continus de glucosa al col·lectiu de pacients que més ho necessiten, iniciativa en la qual la Comunitat Valenciana ha sigut pionera.

Així mateix, l'Estratègia contempla el treball per l'equitat en totes les actuacions que precisen les persones en situació de vulnerabilitat i el foment de la formació dels professionals i la recerca clínica.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats