L'oratge a Algemesí

La Diputació impulsa un projecte per a reduir la concentració de nitrats en el cicle de l'aigua

El sistema proposa emprar les cendres de la combustió controlada de la palla de l'arròs per a la creació de filtres de silici actiu
Algemesiweb | 30/11/2017

Reduir la concentració de nitrats en el cicle de l'aigua per a, d'una banda, reduir la contaminació, i per una altra, emprar un sistema que al mateix temps siga sostenible i produïsca energia renovable. Són les principals metes del projecte 'Life Libernitrate', en el qual participa la Diputació de València i que compta amb un finançament de 2,5 milions d'euros del programa Life+ de la Comissió Europea.

"És una proposta que es troba alineada amb els objectius de la institució provincial, com són la sostenibilitat i la cura del medi ambient, tot des d'un punt de vista innovador, que aporta un benefici i valor afegit a la societat, com és la producció d'energia renovable", ha assenyalat el diputat de Contractació i Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

La Diputació impulsa un projecte per a reduir la concentració de nitrats en el cicle de l'aigua 

Els nitrats són sals químiques derivades del nitrogen que, en concentracions baixes, es troben de forma natural en l'aigua i en el sòl. No obstant això, la pràctica generalitzada de l'ús d'abonaments amb fertilitzants químics ha portat a l'augment de la contaminació de les aigües subterrànies i al desencadenament de processos nocius per al medi ambient.

El sistema que 'Life Libernitrate' pretén implantar preveu l'ús d'una tecnologia innovadora que aborde des d'un doble punt de vista els principals problemes ambientals que pateix la comarca en la qual es va a implementar, la Ribera Alta: d'una banda, la pol·lució de les aigües subterrànies pels nitrats; i per un altre, la contaminació atmosfèrica per la crema de la palla de l'arròs i la dependència energètica dels combustibles fòssils.

Aquesta tecnologia planteja emprar les cendres de la combustió controlada de la palla de l'arròs per a la creació de filtres de silici que reduïsquen la concentració de nitrats en l'aigua, i que al mateix temps, fruit d'aqueix procés es genere energia renovable que fomente una via alternativa de consum. La idea és desenvolupar una prova pilot en el municipi d'Alginet, on s'instal·laran els laboratoris de fabricació.

En el consorci, a més de la Diputació de València participen el Consorci de la Ribera, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, Aigües de València SA, la Universitat de Gènova, la Unió de Llauradors i Ramaders i Stichting Incubator. El projecte ja ha arrancat i tindrà una durada de prop de tres anys.

'Life Libernitrate' s'inscriu en la Directiva Marco Europea de l'Aigua i en els objectius 20/20/20 de mesures pel Clima i l'Energia de la Unió Europea, amb les quals es pretén reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 20%, incrementant la proporció d'energies renovables fins al 20% i reduint el consum energètic un 20% per a l'any 2020.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats