L'oratge a Algemesí

El Monestir de Sant Miquel dels Reis ofereix visites guiades gratis durant el pont

És una proposta cultural per a conéixer millor el patrimoni de la Comunitat Valenciana
Algemesiweb | 06/12/2017

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri les portes amb visites gratuïtes i amb un guia que narra la història i arquitectura de l'edifici els dies 6 de desembre, Dia de la Constitució, i 8, 9 i 10 de desembre, que conformen el pont de la Immaculada Concepció.

És una proposta cultural per a conéixer millor el patrimoni de la Comunitat Valenciana en aquests dies de vacances. Per a això s'han programat dos torns de visita, a les 12.00 hores i a les 13.00 hores, i no és necessària cita prèvia.

Admirar la bella façana del monestir amb els tres reis mags; caminar pels corredors per on caminava la virreina de València, Germana de Foix; visitar les seues restes mortals a la cripta de l'església del monestir, que està desacralitzada i no celebra misses, són algunes de les curiositats que es descobreixen en la visita.

El monestir, tal com es coneix ara, va ser fundat per Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d'Aragó, el 1546, encara que els seus orígens es remunten al 1381, quan sobre l'antiga alqueria musulmana de Rascanya, els abats de Santa Maria de la Valldigna hi van fundar un xicotet monestir cistercenc anomenat Sant Bernat de Rascanya,que actualment és la zona nord del monument.

El Monestir de Sant Miquel dels Reis ofereix visites guiades gratis durant el pont 

Al llarg de la història, l'edifici ha tingut multitud d'usos: monestir de clergues, residència de nobles, presó, magatzem de collites, col·legi... I des de l'any 2000 es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, que alberga més d'un milió de documents d'autors valencians i obres produïdes a la Comunitat Valenciana o de temàtica relacionada amb la cultura valenciana.

A més del recorregut, es poden visitar les tres exposicions exhibides en aquests moments. A la sala permanent es mostra 'Miguel Hernández. 75 anys', amb documents de l'obra del poeta d'Orihuela: un centenar que guarda la Biblioteca Valenciana sobre la producció del poeta i altres publicacions que han tingut Miguel Hernández com a protagonista.

A la sala capitular es pot contemplar 'En els temps de guerra: premsa i informació', que analitza la premsa periòdica que es va publicar a València o en el seu entorn durant la Guerra Civil espanyola i com els partits polítics, els sindicats i els caps de l'Exèrcit utilitzaven la premsa per a transmetre consignes i reflexions polítiques

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats