L'oratge a Algemesí

Algemesí recorda els morts a l’accident d’Eivissa amb un monument

El monument es situa en una plaça del Pla que ja es comença a conèixer com a Plaça del Record
Algemesiweb | 09/01/2018

Des del passat diumenge un monument recorda de als 26 algemesinencs que van morir en l'accident d'avió del 7 de gener de 1972, quan viatjaven a Eivissa per a treballar. El monument commemoratiu es situa en una plaça de la zona del Pla, que s'ha convertit en un espai de record als algemesinencs que van perdre la vida en el tràgic accident aeri. Es tracta d’una escultura ideada per Leonardo Borràs i finalitzada per Josep Carrasco.

Familiars de les persones que perderen la vida en l’accident, corporació municipal, personalitats de la cultura de la comarca i algemesinencs es van acostar el passat diumenge fins al Pla per a participar en la inauguració d'aquest monument que recorda a les víctimes del tràgic accident aeri.

Per part dels familiars, Ylenia i Irina Giménez van destacar la importància de tenir un lloc on poder recordar als seus familiars: “En els temps de l'accident, els familiars es van quedar molt desemparats, a molts quilòmetres de distància i hui tenim un lloc on poder vindre i recordar-los”.

L'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, va assenyalar, que “fa 46 anys Algemesí va rebre un colp molt fort en perdre a 26 veïns. Ha passat molt temps, però per fi s'han donat les condicions i circumstàncies per a retre homenatge a la seua memòria”. Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pere Blanco, va destacar que es tracta d'un projecte de tots: “La unanimitat i l'acord ha sigut absolut des del principi”.

Algemesí recorda els morts a l’accident d’Eivissa amb un monument 

El monument és un projecte de l'escultor Leonardo Borràs, al que ha donat forma, finalment, l'arquitecte Josep Carrasco i que ha quedat situat en un espai públic que, a poc a poc, ja pren el nom de plaça del record. El grup municipal de Més Algemesí va presentar una moció perquè es portara avant aquest reconeixement, que ja és una realitat.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats