L'oratge a Algemesí

Els hospitals valencians van realitzar 590 trasplantaments d'òrgans en 2017

La Comunitat Valenciana aconsegueix el seu rècord històric en créixer un 20% l'activitat amb 100 trasplantaments més
Algemesiweb | 13/01/2018

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt, ha presentat les dades d'activitat en trasplantaments i donacions durant l'any passat. En 2017 els hospitals valencians van realitzar un total de 590 trasplantaments d'òrgans enfront dels 491 registrats l'any 2016, el què significa un increment d'un 20,16% de l'activitat, i el registre històric d'activitat, amb una mitjana de dos trasplantaments cada tres dies.

Dels 590 trasplantaments d'òrgans realitzats, 335 van ser de renyó, a més es van realitzar 143 trasplantaments hepàtics, 65 pulmonars, 36 trasplantaments cardíacs i 11 pancreàtics.

En un any s'han realitzat quasi 100 trasplantaments d'òrgans més que l'any passat. Per açò, segons ha destacat la consellera de Sanitat "estem davant un rècord històric, tant en activitat de trasplantaments com en nombre de donants, un fet que posa de manifest l'alt grau de generositat i altruisme per part de moltes persones i famílies de la Comunitat Valenciana".

Les dades de 2017 superen la mitjana estatal en trasplantament i donació

Segons les dades obtingudes, la taxa de trasplantament a la Comunitat Valenciana se situa en 119,4 per milió de població, per sobre de la mitjana estatal. Així mateix, cada dia en la xarxa pública sanitària valenciana s'han realitzat una mitjana d'1,61 trasplantaments durant l'any 2017.

Tots els tipus de trasplantaments han experimentat un increment. Així, el nombre de trasplantaments renals han augmentat en un 24,07%, els trasplantaments hepàtics pugen en un 5,93%, el trasplantament cardíac registra un augment del 24,13% i el trasplantament pancreàtic ascendeix un 37,5%. S'ha produït a més rècord propi en trasplantament pulmonar que ha passat de 49 trasplantaments de 2016 a 65 trasplantaments realitzats en 2017, un 32,65% més.

La Fe, rècord d'Espanya amb 354 trasplantaments d'òrgans

L'Hospital Universitari La Fe de València ha sigut el que més trasplantaments ha practicat a nivell nacional en aconseguir els 354 trasplantaments d'òrgans durant un any. A més, el centre hospitalari valencià, també ha sigut líder nacional en trasplantament hepàtic (100) i cardíacs (36). Així mateix, es van dur a terme en 2017 un total de 142 trasplantaments de renyó, 65 trasplantaments pulmonars i 11 pancreàtics.

Màxim històric de donants, amb un increment del 31%

Un altre dels aspectes a destacar és que la donació d'òrgans ha pujat un 31% a la Comunitat Valenciana. Carmen Munt ha assenyalat que "es tracta d'un màxim històric perquè només durant l'any passat es van produir 252 donants d'òrgans".

L'any passat es van realitzar 20 trasplantaments de renals de donants viu, tres més que en 2016. “Són dades molt positives que reflecteixen que la societat valenciana avança cada dia més cap a l'altruisme i l'empatia amb els altres" ha indicat la consellera de Sanitat.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats