L'oratge a Algemesí

La supervivència als cinc anys del diagnòstic de càncer de mama i de pròstata supera el 85%

A la Comunitat Valenciana es registra una mitjana de 25.900 tumors anuals, dels quals el 57,4% corresponen a homes i el 42,6% a dones
Algemesiweb | 05/02/2018

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt, ha recordat que la supervivència d'alguns tipus de càncer supera ja el 85% a la Comunitat Valenciana. De fet, el 85,2% de les dones afectades de càncer de mama i el 87,5% dels homes amb càncer de pròstata -els més freqüents- sobreviuen als 5 anys del diagnòstic de la malaltia.

En el cas del càncer infantil, les taxes de supervivència han anat millorant en les tres últimes dècades fins a situar-se avui en el 80% als 5 anys del diagnòstic, si bé en el cas dels menors d'un any les taxa és del 70%.

Aquestes xifres les ha traslladat aquest divendres la titular de Sanitat durant la instal·lació de la primera 'Campana per la Salut' de la Comunitat Valenciana en el servei d'Oncologia de l'Hospital General de València, una iniciativa de la Fundació Músics per la Salut que pretén canviar la percepció de la societat sobre el càncer i reforçar el pensament positiu i les ganes de viure com a armes per a superar la malaltia.

La importància de la prevenció

A la Comunitat Valenciana es registra una mitjana de 25.900 tumors anuals, dels quals el 57,4% corresponen a homes i el 42,6% a dones, i la taxa de supervivència varia molt segons el tipus de càncer. El càncer colorrectal, per exemple, té una supervivència en homes del 57% als 5 anys, i en dones del 56%, d'ací la importància de la prevenció a través del screening de càncer de còlon en homes i dones amb edats compreses entre els 50 i els 69 anys.

La supervivència als cinc anys del diagnòstic de càncer de mama i de pròstata supera el 85% 

La supervivència descendeix en el cas del càncer de pulmó -entorn de l'11,5% en homes i 14% en dones- i, "atès que aquest tipus de càncer està directament relacionat amb el consum de tabac, el cessament de l'hàbit de fumar es considera una mesura de prevenció primària fonamental", ha explicat la consellera de Sanitat Universal.

El càncer és una de les malalties amb major impacte sobre la salut de la població a la Comunitat Valenciana, on augmenta proporcionalment amb l'edat en estar associat al fet d'envellir. Segons les dades del servei d'Estudis Epidemiològics i Estadístiques Sanitàries de la Conselleria de Sanitat, existeix un punt d'inflexió entre els 55-50 anys, a partir del com s'eleva la incidència de càncer exponencialment. L'edat mitjana d'aparició del càncer és de 66,7 anys -64,9 en dones i 67,9 en homes-.

El tipus de càncer més freqüent en dones és el càncer de mama (103 casos per cada 100.000 dones), seguit del colorrectal (38,8), el d'úter (22,6) i el de pulmó (19 casos per cada 100.000). En els homes el més freqüent és el de pròstata (82,12 casos per cada 100.000), seguit del colorrectal (70,9), tràquea-bronqui i pulmó (66,8) i bufeta (57,3 per cada 100.000).

El pes del càncer en xiquets i joves de la Comunitat Valenciana suposa el 0,53% respecte de tots els tumors. Segons les últimes dades del Registre de Tumors Infantils i Adolescents de la Comunitat Valenciana, la probabilitat de patir càncer abans dels 20 anys és d'1 per cada 350 xiquets i adolescents. La incidència es manté estable des de 1991 i el més freqüent segueix sent la leucèmia (25%), seguit dels tumors del Sistema Nerviós Central (23%) i els limfomes (16%).

Entre els programes i protocols de prevenció que es duen a terme a la Comunitat Valenciana destaca el Programa de Prevenció de Càncer de Mama, dirigit a dones de 45 a 69 anys, que són convidades a realitzar-se una mamografia cada dos anys per a la detecció precoç del càncer de mama; el Programa de Prevenció de càncer de Cérvix, el de prevenció de Càncer Colorrectal per a la detecció precoç d'aquest tipus de càncer a través del test de sang oculta en femta (dirigit a homes i dones de 50 a 69 anys), o el programa de Consell Genètic en Càncer, dirigit a totes les persones amb el risc de càncer superior al de la població general.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats